Στο κέντρο της φιλοσοφίας μας παραμένει το παιδί και ο σεβασμός της προσωπικότητας του. Η αποδοχή της διαφορετικότητας αποτελεί το θεμέλιο στο οποίο στηρίζονται οι παιδαγωγικές και επιστημονικές μας αρχές.

Στηριζόμενοι σε αυτές τις αρχές, προσπαθούμε να αποπερατώσουμε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας στα Κατσιφαριανά (πίσω από το Μοναστήρι της Χρυσοπηγής) θέλοντας να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες μας.

Το 2009, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θεμελίωσε ένα ιδιόκτητο υπερσύγχρονο κτίριο για το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος (άρθρο 10 παρ. 1 του Ν. 2072/1992 – ΦΕΚ 789/6.10.1993) λειτουργίας Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, για την παροχή ιατρικών και λοιπών φροντίδων καθώς και για την διημέρευση των ατόμων (σε οικόπεδο το οποίο παραχωρήθηκε στο κέντρο μας από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής), με προυπολογισμό 1.000.000 ευρώ.

Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση σε καθημερινή βάση 50 ατόμων. Έχουμε εκδώσει οικοδομική άδεια, από τη Νομαρχία Χανίων – Δ/νση Πολεοδομίας με Αρ.: 177/2009, (μετά από έγκριση από την Περιφέρεια Κρήτης) για ανέγερση κτιρίου: 2 ορόφων, ολικής επιφάνειας 684,90 m2).

Όλες μας οι προσπάθειες επικεντρώνονται, λοιπόν, σ’ αυτό το στόχο, ώστε η εμπειρία και η εξειδικευμένη γνώση που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια να αξιοποιηθεί προς το κοινό όφελος, σε χώρο που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας σε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας που όχι μόνο το έχουν ανάγκη αλλά και το δικαιούνται.

Έχουν δαπανηθεί έως τώρα περίπου 500.000 ευρώ, ποσό το οποίο προήλθε από τους δύο τηλεμαραθώνιους (το 2006 και 2009) αλλά κυρίως από δωρεές των Χανιωτών και συμπολιτών μας και όχι μόνο.. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαδικασία βαψίματος των χώρων του κτιρίου και ευελπιστούμε ότι μέχρι περίπου το τέλος του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το υπερσύγχρονο κέντρο το οποίο θα εξασφαλίσει στα παιδιά μας αλλά και σε άλλους 30 συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, την προοπτική αξιοπρεπούς φροντίδας και εξειδικευμένης παροχής υπηρεσιών. Και να θυμάστε είναι το παιδί μου είναι το παιδί σας!